Gym is mijn favoriete vak. Lekker bewegen en alle zorgen vergeten, maar ook nieuwe dingen leren en je ontwikkelen. Deze combinatie spreekt mij erg aan. Maar wat gaat goed en wat kan er echt beter in dit vak?

Sim Janssen

Bij mij op school gymmen wij binnen of buiten, met mooi weer buiten en anders binnen. Dit is erg fijn, aangezien je dan veel verschillende gymactiviteiten kunt doen. Wij doen bijvoorbeeld buiten veel aan slagbal, speerwerpen, frisbee en rugby. Binnen doen we vooral spelen, volleybal, basketbal, turnen en nog veel meer. Soms kun je zelf kiezen wat je doet.

Er wordt best veel gevarieerd bij ons, maar het kan altijd beter. We judoën niet heel vaak, en ook dansen en turnen komt niet veel voor. Trefbal is wel iets wat we vaak doen, samen met voetbal. Zelf heb ik hier geen probleem mee, maar ik kan heel goed snappen dat anderen het fijn vinden als er meer gevarieerd wordt.

Wij krijgen cijfers voor gym. Maar de cijfers zijn niet helemaal op een eerlijke manier verdeeld. Wij krijgen wel cijfers voor turnen en dansen en niet voor voetbal, basketbal enzovoort. Voor die vakken bij elkaar krijgen we wel een cijfer. Maar stel je voor: je hebt een goed cijfer nodig om over te gaan. Je bent goed in basketbal, voetbal en hockey, maar niet in dansen en turnen, dan is de kans best groot dat je cijfer lager uitvalt dan verwacht of hoort.

Samengevat: het is leuk om buiten en binnen te gymmen en dan veel te variëren in de sporten en spellen die er gedaan worden. Cijfers mogen van mij over meerder vakken verspreid worden.