Er zijn heel veel verschillende docenten. Al die docenten zijn uniek en geven dus op hun eigen manier les. Hoe komt het dat je bij het ene vak oplet en bij het andere niet of minder? Naar mijn mening heeft dat te maken met de stijl waarop de docent lesgeeft.

Sim Janssen

Ik heb in twee jaar al heel wat docenten gehad, met allemaal een andere manier van lesgeven. Op dit moment heb ik een docent die ons halverwege de les een kleine pauze geeft. Ik vind dit fijn. Dit komt doordat ik dan iets heb om naar uit te kijken voordat de pauze begint. En omdat de les sneller is afgelopen.

Wat ook kan is dat er in de les een leerzaam spel word gespeeld, bijvoorbeeld een quiz. Dit is leerzaam en ook een manier om actiever bezig te zijn met de stof.
Er zijn ook lessen die niet leuk zijn om bijwonen. De reden? Je bent het hele lesuur alleen maar aan het luisteren en aantekeningen aan het maken. Ik vind ook niet dat je van leerlingen kunt verwachten dat ze de hele tijd volledig gefocust zijn.
Zelf vind ik het wel fijn als duidelijk is wat er wordt gedaan in de les en in welke volgorde. Dit geeft meer rust in mijn hoofd. Ik kan dan meer focussen op wat we dan doen, doordat ik al weet wat erna komt en dus ook weet wanneer de les voorbij is.

Ik vind het dus fijn als er in de les af en toe een leerzaam spel wordt gespeeld, of dat er een duidelijk planning is van hoe de les gaat verlopen. Dit is mijn persoonlijke mening maar ik denk dat de meerderheid van de leerlingen het wel met me eens is.